У Київській області змінили правила поїздок в електричках

Пасажирів попередили про посилення карантинних обмежень

У Київській області посилили карантинні вимоги під час поїздок у приміських поїздах. Про це пасажирів попередили в "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

Нові правила набудуть чинності з 13 листопада. З цього дня пасажирам приміських поїздів потрібен сертифікат вакцинації від коронавірусу, негативний ПЛР-тест або негативний експрес-тест на COVID -19, зроблений не більше ніж за 72 години до рейсу. Якщо хоча б одного з цих документів не буде, поліція може зняти пасажира з поїзду, інформують в "Укрзалізниці".

У перевізника нагадали, що зробити безкоштовне щеплення від коронавірусу можна на залізничних вокзалах Києва та інших міст України. Окрім того, під час карантину для поїздок в далекому сполученні на "жовтому" та "червоному" рівнях пасажирам також потрібен сертифікат про щеплення хоча б однією дозою вакцини або негативний ПЦР-тест, а також документ, що посвідчує особу.

Нагадаємо, у Київській міській державній адміністрації не допустили до роботи сімох працівників, які не зробили щеплення від коронавірусу. Повернутися до роботи відсторонені працівники зможуть або після надання COVID-сертифікатів про вакцинацію або після закінчення карантину. Серед тих, кого не допустили до роботи, четверо працюють у департаментах, інші — в апараті столичної мерії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисячгривень.

Читайте також: Київ перейшов до "червоної" зони карантину: повний список заборон



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися