Фальшивий обмінник: у Києві у чоловіка, який прийшов міняти гроші, вкрали понад 700 тисяч гривень (ФОТО, ВІДЕО)

Наразі правоохоронці перевіряють причетність фігурантів до скоєння аналогічних злочинів на території столиці

Житель міста Києва прийшов до пункту обміну валют, щоб поміняти 29 000 доларів. Невдовзі після передачі грошей касиру чоловік зрозумів, що його обдурили. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За словами начальника відділу боротьби з майновими злочинами в державному секторі та шахрайством управління карного розшуку поліції Києва Олега Нетченка, двоє чоловіків розмістили в інтернеті оголошення з вигідним курсом. Одна людина відгукнулася на пропозицію і повідомила, що готова поміняти свої гроші. Ним виявився потерпілий із цієї історії.

picture

Злочинці заздалегідь орендували приміщення та обладнали його під пункт обміну валют, облаштувавши його всім необхідним, щоб не викликати підозри у "клієнтів". Один із фігурантів виконував роль касира, а завдання другого полягало в тому, щоб забрати гроші та забезпечити шляхи виходу з приміщення.

Після того, як потерпілий прийшов в обмінник і передав касиру 29 000 доларів США, той через замаскований отвір покинув приміщення і разом зі спільником намагався втекти. Проте їхній план провалився, оскільки їх там же затримала поліція.

Затриманими виявились 32-річний уродженець АР Крим та 31-річний уродженець Запорізької області. За скоєний злочин їм загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення терміном до 12 років.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що мешканець столиці став жертвою шахрая, який зустрівся з ним під приводом нібито вигідно поміняти йому долари на гривні. Однак натомість він отримав 750 тисяч гривень сувенірними купюрами. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на Київщині циганки увірвалися в чужий будинок, вкусили господиню та поцупили гроші. Поліція виявила злочинниць в одному з готелів. Детальніше читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися