У Києві під час демонтажу заводу "Арсенал" на дорогу впала стіна (ВІДЕО)

Кияни скаржаться на небезпеку поблизу з демонтажними роботами

У Печерському районі Києва під час демонтажних робіт на заводі "Арсенал" на дорогу впала стіна, яка пошкодила огорожу. Про це повідомили очевидці, передають "Коментарі".

Відео демонтажу будівлі заводу оприлюднив Олександр Довгий. На кадрах видно пошкоджену огорожу майданчика, де триває демонтаж. "Зараз знаходжусь на Кловському узвозі, де забудовник зносить залишки заводу "Арсенал". Працює бульдозер на даху. Люди поскаржилися, що впав величезний шматок стіни, зруйнував огорожу, перекрив дорогу. На це поліція не відреагувала", — прокоментував автор оприлюдненого відео.

За п’ятдесят метрів від заводу "Арсенал" розташований Печерський районний відділок поліції, але правоохоронці на небезпечний демонтаж не реагують. Кияни обурені такими діями та залишають гнівні дописи до відео.

В ефірі телеканалу "Київ" один з будівельників стверджує, що з будівлі заводу "Арсенал" нічого не падало, а огорожу нібито пошкодив ківшом трактор. "Він їхав й легенько пом’яв паркан. Ми зараз міняємо паркан", — запевняє будівельник.

Депутат Київської міської ради Сергій Таран заявив, що столична влада тримає на контролі ситуацію з демонтажем на заводі "Арсенал". "Лише тиждень як почалися тут явні будівельні роботи. За цей час, на жаль, вже сталися інциденти, коли ціла частина будівлі була зруйнована, а відповідні будівельні уламки починають загрожувати й руху громадян, і транспорту. Ми зараз з’ясовуємо, що тут відбувалося. Коли ми приїхали ще була діра, але коли почали цим цікавитись, діру швидко залатали", — прокоментував депутат Київради.

Він пообіцяв з`ясувати, що сталося під час демонтажу, чи була проведена експертиза на предмет безпеки будівлі та спостерігати за будівельними роботами, які проводять на заводі "Арсенал". Відповідний запит направлять до Київської міської державної адміністрації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в історичному центрі української столиці розпочали будівельні роботи у колишньому четвертому цеху заводу "Арсенал" біля кінотеатру "Зоряний". На заводі планували відкрити нові фудхоли від мережі ресторанів. Це буде реконструкція з частиною демонтажу аварійних ділянок будівлі.

Нагадаємо, в центрі Києва відкрили новий громадський простір. На реставрованій Арсенальній площі також встановили фонтан з підсвіткою. Реставратори відновили фасади Київської фортеці та Микільської брами. Проте вже менш ніж через день після відкриття громадського простору на Арсенальній площі біля станції метро "Арсенальна" вантажівка провалилася під землю та пошкодила фонтан.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися