У Києві посилять моніторинг якості повітря: підписано меморандум

Був підписаний спеціальний момерандум

У Києві підписали тристоронній меморандум про співпрацю у питаннях якості повітря. Документ був укладений представниками Управління екології та природних ресурсів КМДА, громадською системою моніторингу якості повітря ЛУН Місто Air та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Окрім обміну інформацією про стан повітря, документ передбачає роботу у сфері охорони природного середовища та ресурсів міста, та в підвищенні рівня підготовки молодих екологів. Наприклад, проходження практики студентами КНУ імені Тараса Шевченка в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Меморандум загалом передбачає:

науково-дослідницьку роботу з аналізу якості повітря;

сприяння у проєктуванні, розробці та вдосконаленні систем моніторингу якості повітря;

обмін даними індикативних та референтних станцій, що досліджують якість повітря;

цифровізацію та відкриття екологічних даних;

обмін даними, які зміцнюють екологічну безпеку міста;

партнерську співпрацю сторін на безстроковій основі.

Як писали "Коментарі", Державна екологічна інспекція України оприлюднила результати позапланової перевірки об’єктів "Київводоканалу" на предмет забруднення водойм. Проте у столичному підприємстві з висновками екологів не згодні. Як повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований, у зразках відібраних проб води на водовипусках столичного водоканалу виявили перевищення концентрацій забруднюючих речовин. Так, у місці скиду зворотних вод Бортницької станції аерації норма скидів завислих речовин перевищена у 1,5 рази, а нітрату іонів — у 3 рази.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися