У Києві незаконно орендували ділянку землі на 238 мільйонів гривень

Київська громада отримала назад земельну ділянку вартістю 238 мільйонів гривень, яку було незаконно орендовано

Про те, що до Київської громади повернули незаконно орендовану земельну ділянку на Троєщині, повідомляли Київська міська прокуратура.

Ще з 2015 року ділянка на перетині вулиці Мирославської та проспекту Маяковського (загальна площа становила 7,26 гектара) була орендована за договором. В Умовах договору було прописано його забудову, яка мала пройти протягом 3 років, з урахуванням облаштування рекреаційно-оздоровчої зони, аквазони та дитячого майданчика. Проте орендар порушив умови договору, оскільки забудова за вказані три роки так і не відбулася. Крім того, ТОВ, що орендувало землю, використало з комерційною метою землі, які тимчасово належали йому за договором: тут розмістили платну автомобільну стоянку.

Також умови договору передбачали, що з моменту введення землі в експлуатацію територіальному товариству покладалася орендна плата у збільшеному обсязі, але орендар умови не виконав, що призвело до недостатнього надходження коштів до бюджету Києва.

Київська прокуратура відреагувала на це порушення та ухвалила рішення про звернення до суду з позовом про розірвання договору про оренду та повернення землі громадськості. Суд першої інстанції задовольнив позов, залишив його у силі й суд апеляційної інстанції.

Зрештою Верховним Судом було прийнято доводи прокурора та висновки, зроблені судами першої та апеляційної інстанцій.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що Київська прокуратура планувала подати позов на підрядника будівництва метро до Виноградаря, на яке пішло 183 мільйони гривень.

Читайте також: річковий вокзал у Києві здали в оренду американському університету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися