Річка Сирець позеленіла та смердить: що сталося (фото)

Фотознімки були зроблені вздовж станції електропоїзда “Рубежівська”

Вранці у суботу, 22 січня, у парку Нивки місцеві мешканці були шоковані після того, як побачили, у якому стані перебуває річка Сирець. Вона стала яскравого зеленого кольору  та смерділа каналізацією. Про це повідомляє  "Великий Київ", додаючи відповідні фото.


Фотознімки були зроблені вздовж станції електропоїзда “Рубежівська”. На світлинах чітко видно, що річка стала зеленого кольору, а поверхня була вкрита мильною піною.


picture

фото: bigkyiv

Наразі причини цього невідомі.


Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві на Оболоні триває розчищення та відновлення природного річища легендарної річки Почайна.


Тривають роботи зі звільнення бетонного річища річки Почайна, яке формувалося у 1950-ті роки, від каміння та бетонних плит. Річку Почайна також звільняють із підземних колекторів. За словами краєзнавиці Анабелли Моріни, це перша ревіталізація річки не тільки у Києві, а й в Україні. Для того, щоб вивільнити річку, знімуть 900 тонн бетону, а береги укріплять природними матеріалами. Днями на Почайні зняли документальний фільм про річки України. У стрічці розповіли, як повернути водність річкам, розташованим за містом, та міським — природне середовище.


Крім того, у Києві визначили підрядника для обстеження та розчищування річища річки Либідь у трьох районах столиці. Замовником робіт з обстеження та розчищування річища річки Либідь у Солом’янському, Шевченківському та Голосіївському районах Києва є комунальне підприємство "Плесо". На це готові були витратити близько 8 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися