У Києві легендарна річка повертається у природне середовище (ФОТО)

На Оболоні триває розчищення річки Почайна

У Києві на Оболоні триває розчищення та відновлення природного річища легендарної річки Почайна. Про це повідомила краєзнавиця та громадська активістка Анабелла Моріна, передають "Коментарі".

Тривають роботи зі звільнення бетонного річища річки Почайна, яке формувалося у 1950-ті роки, від каміння та бетонних плит. Річку Почайна також звільняють з підземних колекторів.

За словами краєзнавиці Анабелли Моріни, це перша ревіталізація річки не тільки у Києві, а й в Україні. Для того, щоб вивільнити річку, знімуть 900 тонн бетону, а береги укріплять природними матеріалами. Днями на Почайні зняли документальний фільм про річки України. У стрічці розповіли, як повернути водність річкам, розташованим що за містом, та міським — природне середовище.

У деяких місцях річку Почайна вже розчистили та повернули у природне середовище. Як вона виглядає зараз, та де тривають роботи, можна подивитися на нових світлинах, які оприлюднила громадська активістка Анабелла Моріна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відновлювати річку Почайна почали з 2016 року. На її берегах створять парк із велосипедними доріжками, по якому можна буде гуляти зі станцій метро "Оболонь" і "Почайна" до парку "Наталка".

Нагадаємо, у Києві на території Пущі-Водиці проблеми з вивозом сміття. В Оболонській районній державній адміністрації розповіли, що засмічують територію Пущі-Водиці мешканці приватного сектору. Проблема пов’язана з тим, що кияни не підписали договори з комунальниками для вивозу сміття та сотнями кілограмів викидають побутові відходи прямо у лісі.

Читайте також, що в Оболонському районі Києва прибрали стихійне звалище сміття поруч зі школою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


да

22 листопада 2021, 18:53

кто оплачивает этот банкет @хф*Иван Васильевич меняет профессию*

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися