Купив за $4000: у «Борисполі» виявили узбека з підробленим паспортом громадянина Ізраїлю

Чоловік розповів, що придбав цей липовий документ у Стамбулі за 4000 доларів

У міжнародному аеропорту Бориспіль прикордонники виявили підроблений паспорт громадянина Ізраїлю. Про це повідомили у пресслужбі контрольно-пропускного пункту "Київ".


З підробленим паспортом було затримано громадянина Узбекистану, який прямував на рейс до Амстердама.


Як встановили прикордонники, документ містив ознаки повного підроблення. Чоловік розповів, що придбав цей липовий документ у Стамбулі за 4000 доларів.


Іноземцю заборонили в'їзд до України на три роки та притягнули до адміністративної відповідальності.


Як повідомляли "Коментарі", у Києві викрили чергову схему щодо підробки сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу з мільйонними угодами. За даними відомства, підробку медичних документів організували двоє мешканців Києва. До шахрайської схеми вони залучили медичних працівників Дарницького району столиці. Лікарі вносили фейкову інформацію до електронної системи eHealth. Це дозволяло завантажити дані про вакцинацію від коронавірусу у додаток "Дія".


За даними Scientific American, мандрівники дуже відрізняються за віком і зовнішнім виглядом; їх посвідчення особи та паспорти з усього світу; і можуть бути великі відмінності між фотографією людини та її нинішньою зовнішністю. З недавнім зникненням рейсу 370 Malaysian Airlines і повідомленнями, що двоє чоловіків сіли у літак, використовуючи вкрадені паспорти (хоча згодом їх виключили як потенційних терористів), увага була зосереджена на цій потенційній лазівці у безпеці.


У багатьох аеропортах по всьому світу існує кілька перевірок, щоб запобігти проходженню осіб із вкраденими посвідченнями особи з охорони, включаючи сканування паспортів пасажирів з базою даних Інтерполу про відомі зниклі/викрадені документи. Приблизно 3,1 мільярда людей подорожували літаками у 2019 році, але за оцінками Інтерполу, пасажири успішно сідали у літак 1 мільярд разів без сканування їхніх паспортів у базі даних. Хоча цей недогляд може відображати недбалість або відсутність доступних технологій, він наголошує на необхідності розуміння другої лінії захисту від вкрадених документів, що засвідчують особу: здатність людини зіставляти обличчя з фотографіями. Враховуючи безліч контекстів, у яких суспільство покладається на зіставлення особи, дивно дізнатися, що десятиліття досліджень задокументували його дивовижну помилковість.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися