У Київській області окупанти грабують та тероризують населення

Українські військові розповіли про ситуацію в регіоні та у Києві

На тринадцяту добу героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню окупанти продовжують наступальну операцію, але темп просування їхніх військ значно уповільнився. Про ситуацію у Києві, Київській та інших областях розповіли у Сухопутних Військах України, передають "Коментарі".

"На Сіверському напрямку триває героїчна оборона міста Чернігова. Сили оборони міста Києва продовжують захищати столицю по зовнішньому рубежу оборони та на додатково визначених напрямках", — йдеться у повідомленні.

Повітряні Сили Збройних Сил України успішно відбивають ракетно-авіаційні удари російських загарбників та здійснюють протиповітряне прикриття критичних об’єктів та угруповань українських військ.

Окупанти деморалізовані та все частіше вдаються до мародерства та порушень норм Міжнародного гуманітарного права щодо ведення воєнних конфліктів.

"У Харківській, Сумській, Чернігівській та Київській областях, на територіях, що тимчасово зайняті російськими окупантами, широко фіксуються факти, грабежі, насильницьких дії щодо місцевих мешканців, захоплення цивільних помешкань, використання сільськогосподарських ангарів для стоянки військової техніки, облаштування вогневих позицій в густонаселених районах та об’єктах цивільної інфраструктури", — повідомили у Сухопутних Військах України.

Українські військові міцно тримають оборону на всіх напрямках наступу російських окупантів та знищують ворожу техніку та сили противника.

Напередодні під Києвом Збройні Сили України знищили колону військової техніки російських окупантів, а під Обуховом збили крилату ракету.

Окрім того, у повітряному бою під Києвом збили три ворожих літака, два — поблизу столиці, ще один — у Харківській області. Радник міністра внутрішніх справ України також розповів, що після того, як ЗСУ знищили над Києвом два літаки окупантів, інформація про постраждалих не надходило. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області російські окупанти готуються до наступу на околиці Києва, зокрема — на Бровари та на Вишгород.

Дивіться відео, як поблизу адміністративної межі Київської та Чернігівської області Збройні Сили України знищили колону бензовозів російських окупантів. Танки загарбників залишились без пального.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися