Окупанти вдарили по Києву з РСЗВ "Смерч": відомі подробиці (ФОТО)

Внаслідок обстрілів з важкої артилерії є жертви

Оболонський район Києва сьогодні, 22 березня, російські окупанти обстріляли з реактивної системи залпового вогню "Смерч". Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов, передають "Коментарі".

За його словами, внаслідок удару, що був нанесений по житловому масиву Оболонського району, загорілися двібудівлі та вантажівка. "Одна людина загинула, троє отримали поранення. Завдяки діям сил Протиповітряної оборони вдалося збити ракету, яка могла уразити інші об’єкти міста. Ще одна ракета системи залпового вогню “Смерч” упала в річку Дніпро та не здетонувала. Ніхто не постраждав", — повідомив Жирнов. 

Голова Київської міської військової адміністрації поінформував, що від початку повномасштабного вторгнення російські війська пошкодили у Києві 72 житлові будинки, шість приватних садиб, 11 шкіл та п’ять дитячих садочків. У Києві триває боротьба з диверсійними групами. За 27 днів спротиву у столиці затримали 162 особи диверсантів, у тому числі у складі 14 груп.

"Небезпечними, але контрольованими напрямами залишаються Житомирський, Вишгородський та Броварський. Щоденно там відбуваються бої, противник намагається знайти слабкі місця у нашій обороні, однак завдяки героїчним та мужнім діям наших військ, йому це не вдається", — заявив Жирнов.

Керівник Київської міської військової адміністрації вкотре категорично звернувся до мешканців столиці та нагадав про заборону відеофіксаторів, вести зйомку військових об’єктів, пересування техніки та результати ворожих обстрілів. "В разі невиконання цих вимог особи будуть затримуватись та нести покарання відповідно до Кримінального кодексу України", — наголосив Жирнов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області блокпост на території Калинівської громади окупанти обстріляли з важкої артилерії. Є поранені. Окрім того, сьогодні, 22 березня, російські окупанти обстріляли Бровари з важкої артилерії. Снаряди влучили на територію одного з заводів. Внаслідок обстрілу пошкоджені господарські споруди та сім автобусів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися