Масштаби руйнувань від обстрілів Києва та області неможливо переоцінити, — ДСНС

Як працювали рятувальники під час ліквідації наслідків ворожих атак

У столиці долають наслідки масштабних руйнувань внаслідок ракетного удару по ТРЦ Retroville ("Ретровиль") та згадують ворожі атаки на Київ. Про це під час телемарафону розповів начальник оперативно-координаційного центру Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Києві Юрій Сухомлин, передають "Коментарі".

"Неможливо забути, напевно, жоден обстріл, ракетні, повітряні удари по місту Києву та Київській області. Вони усі залишаться в нашій пам’яті. Неможливо переоцінити масштаби руйнувань даних об’єктів. По-перше, це відповідальність за особовий склад, який прибуває на такі події, відповідальність за тих людей, які потребують нашої допомоги. По-друге, це масштаб самої будівлі, площі руйнування. По-третє, це загроза вибуху, повторного ракетного удару під час проведення даних робіт", — зазначив Сухомлин.

У торгівельно-розважальному центрі у Києві внаслідок цілеспрямованого ракетного обстрілу зруйновано кінотеатр, басейн, фудкорти, магазини. ТРЦ Retroville перетворився на руїни, але у підприємстві обіцяють, що частково відновлять роботу вже у серпні. Зараз тут розбирають завали.

"По прибуттю ми бачили загиблих людей. Загинуло вісім осіб, але ми не втрачали надії кожної хвилини, що ми знайдемо живих людей. У перші ж хвилини по прибуттю під час проведення розвідки нами було виявлено живу людину, яка знаходилася під завалами, яку було деблоковано та передано медикам", — згадує рятувальні роботи представник ДСНС України у Києві.

Від ракетного обстрілу Подільського району Києва, коли було знищено ТРЦ Retroville, загинуло вісім людей, інфраструктура зазнала масштабних руйнувань. Внаслідок обстрілів Києва 20 березня не тільки згорів торговий центр, пошкоджені шість житлових будинків, три з яких непридатні для життя. Були пошкоджені також приміщення двох шкіл та двох дитячих садочків.

"Під час ракетного удару постраждали також сусідні житлові будинки та споруди. Нами було прийнято рішення обстежувати всі пошкоджені будинки, тому що ми на той момент не розуміли, скільки людей потребує допомоги, й одночасно гасили пожежі, що виникли на третьому й четвертому поверсі саме цієї будівлі", — розповів Сухомлин.

Загалом за час повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну зруйновані 19 торгівельних центрів у Києві, Чернігові, Маріуполі та Одесі.

Нагадаємо, у Києві затримали чоловіка, який виклав у соцмережу позиції Збройних Сил України, внаслідок чого російські окупанти розбомбили торгівельно-розважальний центр Retroville.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися