Киян попередили про надзвичайну пожежну небезпеку: у які дні треба бути вкрай обережними

У Києві заборонено відвідувати ліси й лісопаркові зони

17 і 18 травня, згідно з попередженнями синоптиків, спостерігається надзвичайна пожежна небезпека в Києві. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив  перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник. 

"Синоптики попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку, яка спостерігатиметься у Києві та області 17 та 18 травня. Тому вкотре нагадаю: у країні діє жорстка заборона палити сухостій, за порушення якої передбачено адміністративна відповідальність у вигляді штрафу", - заявив Поворозник.

Також перший заступник голови КМДА повідомив, що під час воєнного стану забороняється відвідувати ліси й лісопаркові зони, які знаходяться за межам житлових комплексів, а також заїжджати туди транспортними засобами.

"Пам’ятайте, у передмісті й досі тривають роботи з розмінування. Частина лісових територій була зоною бойових дій і там досі можуть залишатись вибухонебезпечні предмети, які небезпечні не лише для громадян, але й для вогнеборців у разі пожежі", - наголосив Поворозник.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кличко відповів, чи планують у Києві підвищувати ціни на проїзд. У Києві вимушені повернути оплату за проїзд, хоч це і непопулярне, але економічно обґрунтоване рішення. У мирний час з бюджету столиці щорічно виділяли чотири мільярди гривень на дотації транспортної системи, зазначив мер Києва.

Також "Коментарі" писали, коли у столиці стане безпечніше. У Києві ще залишається загроза ракетних ударів та гарантувати повну безпеку громадян під час воєнного стану ані влада, ані військові поки що не можуть. Мер столиці зазначив, що не може вказувати киянам чи повертатись їм зараз до Києва, чи ні, проте кожен має знати, що небезпека в Києві поки що існує, перш ніж повертатися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися