У Київській ОВА показали, на що окупанти перетворили села на Київщині (ФОТО)

У КОВА показали фото зі зруйнованих сіл у Київській області

У Київській області російські окупани зруйнували багато сіл. Наразі в деокупованих населених пунктах знищені школи, дитсадки й приватні об'єкти. Як повідомляють "Коментарі", Київська обласна військова адміністрація показала, як зараз виглядають села на Київщині.

17 травня голова Київської ОВА Олександр Павлюк і керівник гуманітарного штабу Олексій Кулеба відвідали Вишгородський район, оглянули деокуповані території й визначили необхідні кроки для їх відновлення.

На сайті Київської ОВА заначають, що в селі Луговики вщент було зруйновано вісім будинків, які військові РФ обстрілювали ракетами. У Загальцях окупанти скидали авіабомби на будинки мирних жителів. У Селах Кухарі й Розваживці зруйновані школи.

"Але люди, які пережили страхіття окупації налаштовані по-бойовому. І це не може не вражати. Вони впевнені, що все відбудують і зроблять свої рідні міста ще кращими. Ми в свою чергу, цьому всіляко допомагатимемо. Наші люди непереможні", - заявив голова Київської ОВА Олександр Павлюк.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у селі Мощун, що став останнім бастіоном на шляху російських окупантів з Гостомелю до Києва, місцевих мешканців не попередили, що зовсім поряд тривають запеклі бойові дії. Про те, що мешканцям села Мощун загрозує небезпека через бої у Гостомелі, їх ніхто не попередив.

Також "Коментарі" писали, що у Зеленського знали, що росіяни зайшли в Чорнобильську зону ще до штурму. У Чорнобильській зоні російські військові під виглядом навчань з території Білорусі тренувалися перекидати понтонні переправи через Прип’ять та концентрували живу силу за кілька тижнів до початку повномасштабної війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися