У Києві можливе задимлення через пожежу в зоні відчуження: чи змінився радіаційний стан

Якість повітря на правому та на лівому берегах Києва перебуває в межах норми.

У сторону Києва та Вишгорода може перемістится задимлення, що виникло через пожежу в зоні відчуження, поблизу Іванкова й Страхолісся. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Гасіння пожеж у зоні відчуження ускладнюється сильним вітром, обмеженою кількістю технічних ресурсів через те, що окупанти викрали й знищили значну кількість техніки й пального, а також загрозою вибуху мін. Гасять пожежу частина ДПРЗ-11 ДСНС та пожежні ДСП "Північна Пуща".

Зазначається, що наразі зафіксовано нормальну якість повітря на правому й лівому березі Києва. Радіаційний стан також у межах норми, а забруднюючі речовини не перевищують гранично допустимі концентрації.

Влада Києва звернулася до місцевих жителів із закликом в разі задимлення зачинити вікна й не перебувати на вулиці.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у селі Мощун, що став останнім бастіоном на шляху російських окупантів з Гостомелю до Києва, місцевих мешканців не попередили, що зовсім поряд тривають запеклі бойові дії. Додзвонитися до столичних рятувальних служб з села Мощун було неможливо. З четвертого дня стало зрозуміло, що місцевим мешканцям доведеться рятуватись самотужки.

Також "Коментарі" писали, що у Зеленського знали, що росіяни зайшли в Чорнобильську зону ще до штурму. У Чорнобильській зоні російські військові під виглядом навчань з території Білорусі тренувалися перекидати понтонні переправи через Прип’ять та концентрували живу силу за кілька тижнів до початку повномасштабної війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися