У поліції розповіли, скільки вбитих мирних жителів виявили на Київщині

Gравоохоронці продовжують виявляти місця поховань убитих людей у Київській області

У Київській області станом на 18 травня було виявлено тіла 1288 мирних жителів, яких убили російські окупанти. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов в ефірі телемарафону.

"На сьогоднішній день є 1288 тіл загиблих людей. Наголошую – цивільних! Більшість із них була застрелена з автоматичної зброї", - заявив Нєбитов під час телемарафону.

Також голова Національної поліції Київщини наголосив, що цифра не остаточна, оскільки триває робота правоохоронних органів із виявлення місць поховань цивільних, убитих російськими військовими.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві можливе задимлення через пожежу в зоні відчуження: чи змінився радіаційний стан. У сторону Києва та Вишгорода може перемістится задимлення, що виникло через пожежу в зоні відчуження, поблизу Іванкова й Страхолісся. Зазначається, що наразі зафіксовано нормальну якість повітря на правому й лівому березі Києва. 

Також "Коментарі" писали, що в Ірпені створили перше наметове містечко: як там живуть люди, які втратили дім. Повідомляється, що намети розмістили поруч із корпусом місцевого дитячого санаторію. Наразі саме в корпусі живе 120 людей, і місця поки що вистачає всім. Серед тих, хто поселився в містечку, - діти, молодь, люди похилого віку, які втратили свій дім.

Читайте на порталі "Коментарі": киян просять не гуляти у декількох парках столиці: яка причина. Відповідні заходи в паркових зонах проводяться для того, щоб зменшити кількість випадків укусів відвідувачів кліщами й запобігти виникненню й поширенню вірусного кліщового енцефаліту, хвороби Лайма.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися