В Ірпені створили перше наметове містечко: як там живуть люди, які втратили дім

Наразі в наметовому містечку в Ірпені живе приблизно 120 людей

В Ірпені на Київщині розпочало роботу перше наметове містечко, яке прихистило тих, хто втратив через війну свій дім. Як пишуть "Коментарі", про це повідомила в ефірі марафону "Єдині новини" журналістка "1+1" Єва Ніколашвілі. 

Повідомляється, що намети розмістили поруч із корпусом місцевого дитячого санаторію. Наразі саме в корпусі живе 120 людей, і місця поки що вистачає всім. Серед тих, хто поселився в містечку, - діти, молодь, люди похилого віку, які втратили свій дім.

Намети - це додаткові місця, і поки що в них ніхто не живе. У намети навіть привезли вже матраси. Поки намети використовують як склади, де зберігають продукти й іншу гуманітарну допомогу.

Як зазначають місцеві мешканці, тут поки що всього вистачає: є ліки й харчі. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", у селі Мощун, що став останнім бастіоном на шляху російських окупантів з Гостомелю до Києва, місцевих мешканців не попередили, що зовсім поряд тривають запеклі бойові дії. Додзвонитися до столичних рятувальних служб з села Мощун було неможливо. З четвертого дня стало зрозуміло, що місцевим мешканцям доведеться рятуватись самотужки.

Також "Коментарі" писали, що у Зеленського знали, що росіяни зайшли в Чорнобильську зону ще до штурму. У Чорнобильській зоні російські військові під виглядом навчань з території Білорусі тренувалися перекидати понтонні переправи через Прип’ять та концентрували живу силу за кілька тижнів до початку повномасштабної війни.

Читайте на порталі "Коментарі": мер Борисполя розповів про затримку соціальних виплат. Усі соціальні виплати фінансуються з державного бюджету, а не з місцевого, зазначив мер Борисполя. Тож місцева влада важелів впливу на прискорення виплат немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися