У Чорнобильській зоні масштабна пожежа: чи є радіаційна небезпека

У Чорнобильській зоні звичайна лісова пожежа

Пожежа в Чорнобильській зоні, яка охопила 1500 гектарів території 18 травня, не несе радіаційної небезпеки. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив представник громадської ради Державного агентства з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко під час інформацінйого телемарафону.

За словами Ємельяненка, пожежа сталася в найбільш безпечних місцях Чорнобильської зони, тому радіаційної небезпеки для життя людей Київщини наразі немає.

"Це буферна зона, яка межує з житловими районами під Чорнобильською зоною. Там села Страхолісся село, Зелений Мис. Тому, в принципі, про радіаційну небезпеку наразі не йдеться. Це звичайна лісова пожежа", - заявив представник громадської ради Державного агентства з управління зоною відчуження.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині двоє людей підірвалися на міні. За фактом вибуху російської протипіхотної міни розпочато досудове розслідування. Поліція знову закликала громадян бути обережними на звільнених від російських окупантів територіях, уникати лісових та польових доріг, а в разі виявлення підозрілих предметів одразу телефонувати в "102".

Також "Коментарі" писали, що у поліції розповіли, скільки вбитих мирних жителів виявили на Київщині. Також голова Національної поліції Київщини наголосив, що цифра не остаточна, оскільки триває робота правоохоронних органів із виявлення місць поховань цивільних, убитих російськими військовими.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві можливе задимлення через пожежу в зоні відчуження: чи змінився радіаційний стан. Наразі зафіксовано нормальну якість повітря на правому й лівому березі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися