В Броварах спалахнув скандал через новий арт-об’єкт для парку (ФОТО)

Мешканці обурені та закидають комунальників гнівними коментарями

У центральному парку Броварів замість демонтованого пам’ятника радянського літака планують встановити арт-об’єкт "Котигорошко". Як передають "Коментарі" таку ініціативу комунального підприємства "Бровари-Благоустрій" вщент розкритикували гнівними дописами містяни.

Критика нової скульптури виникла з моменту оприлюднення проекту. Ідея створення фігури "Котигорошка" належить директору КП "Бровари-Благоустрій" Андрію Сторчовому та художнику Сергію "Батеру". Збірний образ героя українських казок Котигорошка з булавою та українського козака планували встановити в парку "Перемога" до Дня Незалежності України.

— Ще й композиція планується! Можна лишити парковий простір в спокої, зробити там просто клумбу, чи обов’язково треба кожен квадратний метр зайняти оцим волаючим несмаком?

— Якщо важлива думка мешканців міста, не встановлюйте цю інсталяцію в парку, будь ласка. Це жахливо!

— Який кошмар… а як же геніальна ідея з макетом літака "Мрія"? Так жваво обговорювалась… а Котигорошка без розмов почали ваять…

— Ще б лебедя з шин поставили. Приблизно той же рівень. Благоустроітелі, блін.

— Позрізать всі дерева в парку і наставить отаких прекрасних бетонних інсталяцій! І навкруги плиточкой… Біля такого навіть розпивать напої не будуть — страшно.

— Якщо директору КП "Бровари- Благоустрій" так подобається цей об’єкт, і він його зробив за своїм смаком, то нехай поставить у себе на газоні перед вікнам і любується щодня... І надалі робить такі композиції своїм коштом.

— Голосую за лебедя із шин!

— Не можна ставити в громадському парку все, що комусь заманеться. Має бути якийсь смак, рівень, конкурс кращих проектів. А таке — будь ласка у себе у дворі поставте.

— Нехай краще там нічого не ставити.

— Це пам'ятник чорнобильській радіації чи несмаку і рагулізму? Який жах. Ескізи вам робили діти в першому класі на уроці малювання?

— Це плєнниє русскіе делалі? Дуже схоже на їхній стиль.

— Ваш Котигорошко страшний і не гарний. Заберіть його собі на дачу. Збережете собі врожай.

Мешканці Броварів вимагають проводити громадське обговорення перш ніж встановлювати подібні арт-об’єкти, Котигорошка одностайно нарекли словами "жах і несмак".

Скульптуру Котигорошка виготовили з металевого каркасу та бетонної суміші, розфарбували, доповнили уламками ракет та мін, що були знайдені на території Броварського району. Інсталяція виконана на добровольчих засадах без використання бюджетних коштів. Звинувачення в бік художника комунальники назвали безпідставними, адже "він як автор, так бачить свого героя".

Напередодні Дня Незалежності України в комунальному підприємстві "Бровари-Благоустрій" заявили, що арт-об’єкт "Котигорошко" вже на фінішному етапі та знов натрапили на критику.

Попри надію авторів арт-проекту на позитивні відгуки у містян, мешканці Броварів продовжують гнівно критикувати Котигорошка:

— "Автор, так бачить" — не підстава для розміщення чогось у центральному парку. У той же час, ніхто не заважатиме автору або спонсорам насолоджуватись даним арт-об'єктом на своїх приватних територіях.

— На головній алеї парку цій скульптурі не місце!

— Це просто жах! Центральна алея в парку цього не заслужила. Годиться для дачної ділянки, але не для парку Броварів.

— Поставте його у себе на подвір’ї, або на подвір’ї у художників. Досить вже знущатися з броварчан! Парк — це не ваш особистий простір! Це просто жах!

— Ну навіщо..? Ну просять же вас люди, обґрунтовують чому. Ви це робите не спитавши думки людей. У себе на подвір'ї можете робити що завгодно. А на центральній алеї має бути дійсно арт-об'єкт високої художньої цінності, а не аматорська поробка.

— Ви вибачте, нічого не маю до автора. Скульптура дійсно якісна. Але вона казкова і більш для алеї казок. Її можна в багатьох місцях парку облаштувати. Але ж не на головній алеї парку "Перемоги".... Ну, блін, ну, ця алея чекає на сучасний архітектурно-ландшафтний дизайн... Ну, скільки ж можна знущатися над броварчанами, не спитавши нашої думки? Прикро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року привітали Україну з Днем Незалежності по-особливому. Дивіться вражаюче відео з патріотичними композиціями з квітів, що прикрасили до свята кожен район столиці. На кадрах можна побачити інсталяцію ударного безпілотника "Байрактар", квіткову композицію зі словами вдячності за незалежність Збройним Силам України, символ незламності полку "Азов", клумбу, де оселився відомий пес-демінер Патрон, та інші неймовірні квіткові панно.

Читайте также