У Києві триває демонтаж радянської символіки (ВІДЕО)

Що зачистили на цей раз

У Києві триває активний процес зачистки від радянської символіки. Про черговий такий об’єкт повідомили у столичному пабліку, передають "Коментарі".

За даними очевидців, з будинку №2, що розташований на проспекті Перемоги, демонтували радянський напис та зірку. Оприлюднено відео, як це було. Окрім того, у Києві столичній владі пропонують знести обеліск на площі Перемоги і перейменувати цю площу в рамках процесу дерусифікації. У відповідній петиції, оприлюдненій на сайті Київської міської державної адміністрації, автор вважає, що обеліск на площі Перемоги не має ніякої історичної та естетичної цінності та пропонує перейменувати площу Перемоги на Галицьку. Збір підписів щодо цієї пропозиції ще триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва під перейменованою Аркою дружби народів пропонують встановити патріотичний монумент "Привид Києва". Нова скульптура висотою у п'ятнадцять метрів у кольорах та незвичної форми стане привабливою пам’яткою для туристів у Києві, вважають автори проєкту.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни в Україні стартувала нова хвиля перейменування та демонтажу, розпочата ще з 2015 року в рамках процесу декомунізації. Одним з перших об’єктів дерусифікації у Києві стала арка Дружби народів. Тут знесли пам’ятник радянським робітникам, а монумент назвали Аркою свободи українського народу

Читайте також, чому столична влада не може демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися