У Подільському районі Києва перейменували вулицю Достоєвського

Про нову назву розповіли в мерії столиці

У Подільському районі вулицю Достоєвського перейменовано на честь американського митця українського походження. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

За даними мерії столиці, перейменувати вулицю, названу на честь російського письменника Федора Достоєвського, експертна комісія запропонувала ще в травні. В рамках дерусифікації Києва провели електронне голосування за нову назву. Найбільшу кількість голосів на підтримку зібрала пропозиція – Енді Воргола.

Депутати Київської міської ради підтримали пропозицію. Вулицю Достоєвського у Києві перейменували на честь американського митця українського (лемківського) походження. Енді Воргола є одним із засновників поп-арту та культової постаті в історії сучасного мистецтва в цілому.

В мерії столиці нагадали, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів. Загалом у Києві вже перейменували 237 міських об’єктів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку грудня у Києві перейменували ще 32 вулиці, провулки та бульвари, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим. Тоды на засіданні Київради зокрема, перейменували бульвар Дружби народів. Тепер він має назву на честь фундатора української армії Миколи Міхновського. Процес дерусифікації в столиці триває.

Читайте також, що розповів Кличко про перейменування десятків вулиць у Києві.


Читайте также