Перейменування бульвару Дружби народів розглянули в мерії Києва

Як відреагували на петицію у владі

Петицію щодо перейменування бульвару Дружби народів та однойменної станції метро у Києві розглянули в мерії столиці. Відповідь за результатами розгляду оприлюднена на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11227 Євген Дикий вимагає від столичної влади перейменувати станцію метро "Дружби народів" та однойменний бульвар. Звернення зібрало необхідну для розгляду кількість голосів на підтримку.

В петиції Євген Дикий виклав пропозицію перейменувати бульвар Дружби народів на честь одного із засновників українського війська, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського. Автор звернення до столичної влади також пропонує перейменувати станцію метро "Дружби народів" на "Звіринецьку". На його думку це найбільш історично виправдана назва для цієї станції метро, оскільки носитиме назву на честь місцевості Києва, відомої з часів Київської Русі.

Електронну петицію щодо перейменування бульвару Дружби народів та однойменної станції метро у Печерському районі Києва розглянула заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда. Вона зазначила, що перейменувати бульвар Дружби Народів на бульвар Миколи Міхновського у Києві планували ще з 2017 року. Відповідний проект рішення зареєстровано у Київській міській раді. Саме столичні депутати мають ухвалити остаточне рішення щодо перейменування зазначеного бульвару, наголосила заступниця мера Києва. Щодо перейменування станції метро "Дружби народів" у відповіді на петицію інформації про це немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що інвестори збанкрутілого банку "Аркада" звернулися до мера Києва Віталія Кличка щодо допомоги в добудові житлових комплексів. Відповідна петиція зібрала необхідну кількість голосів та вже розглянута Київським міським головою. Що відповів мер столиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію щодо фінансової підтримки об’єктів незавершеного будівництва державної корпорації "Укрбуд".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися