У Києві вимагають перейменувати станцію метро "Дружби народів"

Подробиці відомі з петиції до столичної влади

Перейменування бульвару Дружби народів та однойменної станції метро має зрушити з мертвої точки. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11227 Євген Дикий вимагає від столичної влади перейменувати станцію метро "Дружби народів" та однойменний бульвар. Звернення зібрало необхідну для розгляду мером Києва Віталієм Кличком кількість голосів на підтримку.

"Військові, ветерани, волонтери вже не перший рік чекають на перейменування бульвару Дружби народів на честь одного із засновників українського війська, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського. Саме юрист Міхновський у 1900 році вперше в історії України фахово обґрунтував і публічно виступив з ідеєю створення незалежної самостійної української держави", — йдеться в петиції.

Автор документу наголосив, що з початком української революції у 1917 році Міхновський став одним із засновників українського війська та створив перші організовані військові формування Української Народної Республіки.

"Також варто нарешті позбутись й назви станції метро “Дружби народів” — серед істориків та усіх любителів Києва є згода, що найбільш історично виправданою назвою для цієї станції є назва “Звіринецька” — на честь місцевості Києва, відомої з часів Київської Русі. Саме таку назву і варто підтримати замість російської імперської “Дружби народів” — вважає автор петиції №11227 Євген Дикий.

Депутатів Київської міської ради закликали підтримати перейменування бульвару Дружби народів на честь засновника українського війська, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, а однойменній станції метро дати назву “Звіринецька” — на честь історичної місцевості Києва, поруч з якою вона розташована. Реакції влади столиці на петицію поки що немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поблизу зупинок громадського транспорту вирішили облаштувати укриття від обстрілів російських окупантів. Таке рішення ухвалили на засіданні депутати Київської міської ради. Це пов’язано з рішенням Ради оборони Києва, коли під час повітряної тривоги у столиці має зупинитись громадський транспорт, а пасажири мають покинути салон та пройти до найближчого укриття

Нагадаємо, інвестори збанкрутілого банку "Аркада" звернулися до мера Києва Віталія Кличка щодо допомоги в добудові житлових комплексів. Відповідна петиція зібрала необхідну кількість голосів та вже розглянута Київським міським головою. Що відповів мер столиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію щодо фінансової підтримки об’єктів незавершеного будівництва державної корпорації "Укрбуд".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вася Печерский р-н

13 листопада 2022, 19:20

Воды горячей нет уже больше двух недель. Из горячего крана вода комнатной температуры, а тариф как за горячую -98 грн Киеврада - ау, хапуги

Сергей

12 листопада 2022, 11:24

Киевсовет ещё хоть чем то занимается?

Правдоруб

12 листопада 2022, 10:51

Конченнные!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися