Скульптури засновників Києва перевдягли до Різдва (ФОТО)

Як виглядають малюки-янголи

В центрі Києва скульптури маленьких засновників столиці до Різдва перевдягли в янголів. Фото оприлюднив автор скульптур Володимир Журавель, передають "Коментарі".

Бронзових малюків Кия, Щека, Хорива та їхню сестру Либідь, встановлених на Поштовій площі, до різдвяних свят перевдягнули в янголів. Скульптури до Різдва представлені в білому вбранні, німбами, з крильцями та різдвяною зіркою.

"Світло обов'язково переможе! Дорогі наші захисники і захисниці, енергетики і комунальники, правохоронці і рятувальники, медики і волонтери, дякуємо вам! Ви наші герої! Ви наші янголи! Низький вам уклін! Вітаємо з прийдешнім Різдвом Христовим і Новим роком!" — прокоментував оприлюднені фото скульптор.

Автор скульптурної експозиції Володимир Журавель переодягає скульптури малюків до різних свят. Цього року пам'ятник засновникам Києва до Дня Національної поліції України вдягали в поліцейську форму, а до Дня Незалежності — в вишиванки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Привидові Києва" присвятили бронзову мініскульптурку проєкту “Шукай!” Ідея створити цю скульптуру виникла в перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну після повідомлень про українського військового льотчика-аса. Мініскульптуру можна побачити у центрі Києва, поблизу станції метро "Золоті ворота". Її встановили на вулиці Богдана Хмельницького, 56А. 

Окрім того, у Києві унікальному українському хлібу присвятили бронзову мініскульптуру "Паляниця". Вона встановлена на Подолі за адресою Набережно-Хрещатицька, 1. Побачити мініскульптуру можна на фасаді готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv. Її на гроші меценатів зробив скульптор Юрий Белявский.

Нагадаємо, у Києві на новорічні та різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд на паровозній тязі. Проїхати екскурсійним маршрутом по столиці можна буде три вікенда поспіль — 24, 25 та 31 грудня, а також 1, 7 та 8 січня. У складі поїзда буде два старовинні паровози і п'ять пасажирських вагонів, серед яких вагон-буфет. Мандрівка триватиме трохи більше години. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Дивіться також фото, як відомий швейцарський художник підсвітив до Різдва будівлі та церкви у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися