Вражаюче світлошоу відбулося на будівлях в центрі Києва та костелі (ФОТО)

Дивовижний захід до Різдва влаштував відомий швейцарський художник

В Києві в рамках туру "Різдвяне світло для надії" всесвітньо відомий швейцарський художник Геррі Хофштеттер оригінально підсвітив адміністративні будівлі та Костел Святого Миколая. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

Напередодні Різдва святково засяяли церкви та будівлі в центрі Києва — Андріївська церква, Національний музей історії України, Дзвіниця Михайлівського Золотоверхого монастиря та будівля Дипломатичної академії України. На Різдво у столиці засяяв монумент Батьківщина-Мати.

Окрім того, на Різдво у Києві Геррі Хофштеттер підсвітив патріотичними кольорами Центральний залізничний вокзал, Костел святого Миколая та адміністративні будівлі в центрі Києва.

"Костел святого Миколая засяяв кольорами українського прапора", — прокоментував Ткаченко оприлюднені фото.

"МЗС стало частиною різдвяної казки, яку дарує українцям швейцарський митець Геррі Хофштеттер", — заявили в Міністерстві закордонних справ України.

Швейцарський художник Геррі Хофштеттер працював в Україні з невеликою командою та з власним генератором. Його тур у Києві розпочався з 23 грудня. Використовуючи власний генератор, митець підсвітив будівлі культурних об’єктів столиці, аби принести українцям надію та світло у темні дні.

"Найзворушливішою вийшла світлова подія від Геррі біля Міністерства культури та інформаційної політики. Неймовірні емоції. Геррі підібрав зворушливі сюжети для МКІП", — наголосив міністр культури України Олександр Ткаченко.

З 23 та 25 грудня з 16 до 22 години сяяли Андріївська церква, Національний музей історії України, Дзвіниця Михайлівського Золотоверхого монастиря, Дзвіниця Софійського собору, Національний музей історії України у Другій Світовій війні, а також Костел святого Миколая, Центральний залізничний вокзал, Міністерство культури та інформаційної політики України та Міністерство закордонних справ України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві не скасовуватимуть комендантську годину під час новорічних свят. Через війну великих святкувань у столиці в Новий рік та на Різдво не проводитимуть. Головна ялинка країни, встановлена в столиці на Софійській площі, сяятиме протягом дня в Новий рік, 31 грудня, та на Різдво. Новорічне дерево прикрашене енергоефективними гірляндами та живиться від генератора. Святкову ілюмінацію на ялинці також вмикатимуть у Києві щодня з 17:00 до 21:00.

Нагадаємо, у Києві на новорічні та різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд на паровозній тязі. У складі поїзда два старовинні паровози і п'ять пасажирських вагонів, серед яких вагон-буфет. Мандрівка триває трохи більше години. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Читайте також, що в Сирецькому парку почав курсувати Полярний експрес.

Читайте также