Штучний інтелект навчать боротися з пробками Києва

У Києві обладнають інтелектуальну систему, яка буде боротися з пробками

Надлишок автомобілів в столиці робить пересування по Києву некомфортним. Кияни вже звикли, що в пробках проводять досить багато часу. Мало того, що пробки дратують, вони ще не кращим чином позначаються на екології мегаполісу. Фахівці вирішили боротися з цим явищем за допомогою інноваційних технологій. Так, регулювати транспортні потоки і уникати пробок доручать штучному інтелекту. Про це сьогодні, 16 лютого, під час брифінгу розповів голова Науково-технічної ради Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Петро Оленич, передає кореспондент сайту 44.ua.

"У нас є така мета - за п'ять років до невпізнанності змінити Київ і розібратися з проблемою пробок. Адже кожному з нас вже набридло запізнюватися на будь-яку зустріч через проблеми на дорогах", - зазначив Оленич.

Чиновник підтвердив, що розробка подібної системи вже ведеться. Проект буде підтримувати одна з найбільших європейських компаній, яка спеціалізується на впровадженні системи оптимізації трафіку в великих містах за допомогою штучного інтелекту.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше комунальне підприємство "Центр організації дорожнього руху" оголосив тендери на закупівлю програмного забезпечення і камер для аналізу трафіку на столичних дорогах. Відповідні тендери з'явилися на сайті Prozorro. Про це повідомив активіст Сергій Пасюта на своїй сторінці в Facebook. "КП" Центр організації дорожнього руху "закупить за 3 млн програму для підрахунку і аналізу поведінки автомобілів за допомогою штучного інтелекту, 19 відеокамер Hikvision DS-2CD3656G2T-IZS за 1200000 і систему обробки і зберігання інформації 3800000", - написав він. Згідно з планами, система буде підраховувати в автоматичному режимі кількість транспортних засобів за напрямками руху; виявляти і характеризувати автомобілі за ключовими характеристиками; розрізняти громадський транспорт (перш за все, тролейбуси і автобуси, які належать до муніципального транспорту) і автоматично давати необхідну команду апаратному комплексу, який контролює перемикання кольору на світлофорному об'єкті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися