Композицію на підтримку України та Ізраїлю планують створити у Києві (ВІДЕО)

Оприлюднено відео проєкту художньої інсталяції в парку Почайна

В Оболонському районі Києва планують встановити художню інсталяцію в майбутньому парку Почайна. Відео, як вона буде виглядати, оприлюднила громадська активістка Аннабелла Моріна, передають "Коментарі".

За її словами, інсталяцію в майбутньому парку Почайна під назвою "Дві річки на ім'я Йордан" створив художник Олексій Павлусенко. В ній поєднані русла — це вид із космосу русел річок Йордан (Ізраіль) та Дніпра, а через нього — його притоки Почайни — річки Йорданській, як вона підписана на мапах Києва XIX століття.

Композицію планують створити лазером на панелях із дзеркальним покриттям. За задумом авторів, вдень у дзеркальних панелях має відображатися зелень напроти, а вночі — русла річок підсвічуються.

"Цю дзеркально-світову інсталяцію ми думаємо розмістити на першій підпірній стометровій стінці, яка йде вздовж русла поруч із проспектом Степана Бандери. Її неможливо ніяк прибрати з річки, за ній насип та приватна територія, тому треба використовувати", — прокоментувала Аннабелла Моріна.

Інші назви композиції можуть бути "Річка світла" та "Срібний ковш річки Йордан". Для цієї ідеї використали історичне підґрунтя.

"Існує стародавня легенда (XVI-XVII століть) про те, як киянин поїхав до Ізраїлю, пішов на річку Йордан, окунувся, зачерпнув води срібним ковшем та втратив його. Але коли повернувся додому до Почайни, то в її водах знайшов свій срібний ківш. І з того часу вважається, що русла Йордану та Почайни Йорданської пов'язані одне з одним під землею", — розповіла громадська активістка.

Реалізувати цей чудовий художній проєкт планують на підтримку України та Ізраїлю. Для музичного супроводу використали програш до гімну саперної бригади ЦАХАЛ. Громадська активістка Аннабелла Моріна оприлюднила відео проєкту художньої інсталяції в майбутньому парку Почайна.

Нагадаємо, у Києві на благоустрій навколо озера Вербне планують витратити мільйони гривень. Водойма розташована в Оболонському районі столиці. На благоустрій території планують виділити 10,4 мільйонів гривень. Деякі кияни такою витратою бюджетних коштів під час війни обурені. Заказник "Озеро Вербне" знаходиться між проспектом Бандери та вулицею Приозерною. Площа заповідної зони становить 31 гектар. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".

Читайте також, що у Києві з днища річки Либідь вивезли сотні тон сміття. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися