Унікальний раритетний пам’ятник оновили у Києві (ФОТО)

Монумент має національне значення

У Києві реставрували найстаріший пам’ятник архітектури національного значення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації.

За даними відомства, Колону Магдебурзького права встановлено у Києві на честь надання столиці Магдебурзького права. Монумент є символом Києва, як великої Європейської держави і вважається найстарішим монументом столиці.

"Згідно рішення Київської міської ради Департаменту охорони культурної спадщини були проведені ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятці, Колоні Магдебурзького права. Задля захисту та збереження унікальної пам’ятки архітектури національного значення", — йдеться в повідомленні.

Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації оприлюднив фото оновленої Колони Магдебурзького права.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві триває лікування вікових дерев, що мають статус об’єкта природно-заповідного фонду. Мова йде про майже два десятки ботанічних пам’яток природи місцевого значення. Це видалення сухих гілок та тих, що перетинаються, вилучення плодових тіл грибів, зачистка, обробка фунгіцидами уражених місць тощо. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, кияни вимагають вберегти природу біля озера від забудови. Авторка петиції №12706 Світлана Савіна пропонує столичній владі надати статус зеленої зони озеру Білка на вулиці Прилужній, 7.

Читайте також, як забудовники хочуть закрити у Києві два заказники.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися