Забудовники хочуть закрити у Києві два заказники (ФОТО)

Екологи розповіли подробиці

Забудовники хочуть закрити на Осокорках у Києві два заказники. Про це повідомили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, мова йде про "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки". Ці заказники намагаються закрити під виглядом створення нікому не потрібного регіонального ландшафтного парку.

"Забудовники, що знищують природу Осокорків, і яким не до вподоби створені там нами заказники "Осокорківські луки" та "Озеро Тягле", створили псведо-екологічну організацію з потворною назвою " Національний парк збереження та збагачення флори та фауні "Осокорки". Саме через цю контору забудовники, якими, як ми вважаємо, керує відомий київський олігарх-забудовник Влада Молчанова (компанія "Столиця-Груп"), розпочали роботу зі знищення Екопарку "Осокорки". Для цього вони , як ми вважаємо, проплатили продажним вченим "наукове" обґрунтування знищення Екопарку "Осокорки", — заявили в КЕКЦ.

До цього обґрунтування входить ідея закрити обидва заказники — "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки". Проти цієї ідеї виступило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, а також київські екологічні організації — Київський еколого-культурний центр, ГО "Екозагін" та "Екопарк "Осокорки".

"Побоювання екологів зрозумілі. Як у нас часто буває, добрими намірами вимощена дорога в пекло. Жодного регіонального ландшафтного парку створено не буде. Натомість обидва заказники — "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки" — обов'язково закриють. Якщо не чинити опору", — наголосили в КЕКЦ.

У Київському еколого-культурному центрі оприлюднили фото клопотання закрити заказники "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки", а також схему Екопарку-Осокорки з цими заказниками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві триває лікування вікових дерев, що мають статус об’єкта природно-заповідного фонду. Мова йде про майже два десятки ботанічних пам’яток природи місцевого значення. Це видалення сухих гілок та тих, що перетинаються, вилучення плодових тіл грибів, зачистка, обробка фунгіцидами уражених місць тощо. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, кияни вимагають вберегти природу біля озера від забудови. Авторка петиції №12706 Світлана Савіна пропонує столичній владі надати статус зеленої зони озеру Білка на вулиці Прилужній, 7.

Читайте також, як у Київській області фермер привласнив величезну земельну ділянку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

9 грудня 2023, 13:47

Відремонтуйте ті будинки,які вже давно побудовано в Києві! Що,не хочеться? Звичайно,не хочеться,бо на новобудовах грошенят "накосите" ,а на ремонті "старих"- ні хрена! Легше зруйнувати природу,так? Кличко,жид ти недоношений,коли ти вже нажерешся,падло?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися