Пам’ятник Щорсу почали демонтувати у Києві (ФОТО)

Що буде зі знесеним монументом

У Києві розпочали демонтаж пам’ятника Миколі Щорсу, розташованого у центрі столиці на бульварі Шевченка. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, демонтаж пам’ятника Миколі Щорсу виконують працівники комунального підприємства "Київблагоустрій". Перед демонтажем пам’ятник вилучили з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення.

"Монумент радянському діячу розташований у центрі Києва. До демонтажу складної конструкції залучили важку техніку, через це можливе тимчасове часткове перекриття руху бульваром Тараса Шевченка", — розповіли у КМДА.

Після демонтажу монумент зберігатиметься в Державному музеї авіації України імені Антонова. У Київській міській державній адміністрації оприлюднили фото демонтажних робіт.

З Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини також вилучили такі об’єкти у Києві:

·       пам’ятник Пушкіну на проспекті Берестейському;

·       могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку;

·       монітор "Железняков" по вулиці Електриків;

·       пам’ятник екіпажу бронепоїзда "Таращанець" в сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві реставрували найстаріший пам’ятник архітектури національного значення. Мова йде про Колону Магдебурзького права. Монумент є символом Києва, як великої Європейської держави і вважається найстарішим монументом столиці. Подробиці та фото — за посиланням.

Нагадаємо, кияни вимагають вберегти природу біля озера від забудови. Авторка петиції №12706 Світлана Савіна пропонує столичній владі надати статус зеленої зони озеру Білка на вулиці Прилужній, 7.

Читайте також, як забудовники хочуть закрити у Києві два заказники.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вова

9 грудня 2023, 08:51

Це давно потрібно було зробити, але у нас як завжди вичікують аби чого не вийшло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися