Демонтаж пам’ятника Щорсу завершили у Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Як це було — розповіли у мерії столиці

У Києві завершили демонтаж пам’ятника Миколі Щорсу. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, демонтаж пам’ятника Миколі Щорсу вагою у сім тон виконали працівники комунального підприємства "Київблагоустрій". Перед демонтажем пам’ятник вилучили з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення. На демонтаж монументу столичні комунальники витратили шість годин.

"Це технічно складні роботи, до яких залучили різну важку техніку, тож довелось частково перекрити рух транспорту на бульварі Тараса Шевченка. Демонтаж відбувався зранку у вихідний день, щоб не паралізувати рух центральними вулицями міста", — пояснили у Київській міській державній адміністрації.

Демонтований монумент буде зберігатись у Державному музеї авіації України імені Антонова.

Загалом у столиці прибрали понад 60 пам’яток, пов'язаних з історією і культурою Росії та Радянського Союзу. Зараз у Києві працюють над об’єктами, з яких уряд зняв охоронний статус. Зокрема, нещодавно демонтували пам'ятник Олександру Пушкіну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві реставрували найстаріший пам’ятник архітектури національного значення. Мова йде про Колону Магдебурзького права. Монумент є символом Києва, як великої Європейської держави і вважається найстарішим монументом столиці. Подробиці та фото — за посиланням.

Нагадаємо, кияни вимагають вберегти природу біля озера від забудови. Авторка петиції №12706 Світлана Савіна пропонує столичній владі надати статус зеленої зони озеру Білка на вулиці Прилужній, 7.

Читайте також, як забудовники хочуть закрити у Києві два заказники.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися