Стало відомо, що буде з гербом СРСР на "Батьківщині-Матері" в Києві

У Міністерстві культури України розповіли про те, чому на статуї "Батьківщина-Мати" до цього часу розташований герб СРСР, з огляду на закон про декомунізацію. Про це у відомстві повідомили у відповідь на інформаційний запит видання "Радіо Свобода".

Представники міністерства заявили, що демонтаж радянського герба на "Батьківщині-Матері" є складним процесом з технологічної точки зору, для якого необхідно залучати спеціальні монтажні організації зі спеціальною технікою.

Також демонтаж герба понесе за собою великі фінансові витрати і може привести до порушення цілісності пам'ятника і спотворення його зовнішнього вигляду. У Мінкульті відзначили, що питання демонтажу герба, термінів і джерел фінансування на сьогодні знаходиться на стадії обговорення.

У відомстві зазначили, що вони не мають відомостей про погодження науково-проектної документації по демонтажу радянського герба на монументі "Батьківщини-Матері" і надання доступу на проведення необхідних робіт.

Довідка: монументальна структура "Батьківщина-Мати" розташована на Печерських пагорбах Києва на території Музею історії України у Другій Світовій війні. Пам'ятник був відкритий в складі музейного комплексу в 1981 році 9 травня, а участь в церемонії брав тодішній глава СРСР Леонід Брежнєв.

Згідно з висновками фахівців, пам'ятник може простояти більше ніж 150 років і  витримати землетрус силою до 9 балів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Київ на цьому тижні знову накриють зливи.

Читайте також про неминуче подорожчання проїзду в київському метрополітені.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолий

28 травня 2021, 16:55

Не Вы падлы его ставили не вам укр- уродам его убирать .почему памятник не поставят под охрану ЮНЕСКО ,вспомнят!,будет поздно

шура

28 травня 2021, 14:43

ККК, ПОДДЕРЖИВАЮ _ ТОЧНО СКАЗАНО

Gal

27 травня 2021, 22:47

Александр, им по барабану на предков .

Gal

27 травня 2021, 22:44

Есть правильное расположение, прочитанное умными людьми, веса и нагрузки, различные протвовесы для балланса. Если нарушить конструкцию, то не исключино падение всей махины. Хотя разрушать ми сейчас умеем лучше всех, вперёд.

Александр

26 травня 2021, 18:42

ККК, над этим памятником работали наши отцы и деды. Моё мнение, они заслуживают того чтоб он остался в первозданном виде.

ККК

25 травня 2021, 19:23

Ублюдочная власть ничего толкового сама создать не в состоянии, может только пользоваться наследием СССР и воровать, на большее мозгов нет!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися