Більшовицький пам’ятник знесли в центрі Києва (ФОТО)

Ще один символ тиранії прибрали з вулиць столиці

У Маріїнському парку в центрі Києва знесли символ більшовицької тиранії. Про це повідомили заступниця голови Київської міської військової адміністрації Ганна Старостенко, передають "Коментарі".

За її словами, мова йде про пам'ятник учасникам Січневого збройного повстання 1918 року, який сьогодні, 23 грудня, демонтували працівники комунального підприємства "Благоустрій".

"Ідеологічна роль цього постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, котрі влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки. Нам десятиліттями нав’язували в Герої – радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу", прокоментувала Старостенко.

Заступниця мера Києва оприлюднила фото демонтажу пам'ятника учасникам Січневого збройного повстання 1918 року.

Нагадаємо, у Києві на початку грудня провели демонтаж пам’ятника Миколі Щорсу. Перед демонтажем пам’ятник вилучили з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення. На демонтаж монументу столичні комунальники витратили шість годин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виставили на продаж велике державне підприємство. Об’єкт приватизації розташований на вулиці Володимирська, 42. Загальна площа нежитлових приміщень становить 784,8 квадратних метрів. Ця будівля належить до пам’яток культурної спадщини. У 1908-1914 роках у ній містилася літературно-художня організація "Український клуб". Стартова ціна ДП "Дніпро" становить 7,2 мільйони гривень.

Читайте також, що у Києві демонтували пам’ятник екіпажу бронепоїзда "Таращанець".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися