У столичному парку відтворили історичну битву за Київ (ФОТО)

Реконструкцію боїв із печенегами провели у парку "Муромець"

У столичному парку "Муромець" відтворили історичну битву за Київ та перемогу над печенігами у 969 року. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів заходу.

Під час реконструкції битви за Київ, яка відбулася 10 липня, у столичному парку оживили історію. Таким чином у столиці шанують пам'ять загиблих воїнів та прагнуть донести важливість їх подвигів, зазначили організатори.

Під час реконструкції історичної битви за Київ 969 року використовували старовинну зброю, а всі учасники заходу були вдягнуті у військову форму часів боїв. У заході взяли участь понад 50 воїнів-реконструкторів.

У Києві мешканці та міста столиці мають змогу перенестися в часи середньовічної епохи, дізнатися подробиці побуту, військового устрою тих часів та самостійно поринути у воєнне ремесло. Протягом 10-11 липня у парку "Муромець" відбуваються декілька інтерактивів, у яких можна взяти участь всією сім'єю.


Нагадаємо, у центрі Києва встановили екологічний модуль з моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил, зменшує шум, а ще — на ньому зручно сидіти. На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити у спеку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Співочому полі цвітуть півмільйона квітів. Тут можна побачити диких тварин, зроблених із квітів і декоративних рослин. Експозиція з крокодилами, черепахами, страусами та іншими тваринами, виготовлена з квітів, працюватиме до 1 серпня.

Читайте також та дивіться відео, як у затоці Берковщина на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" та створення нової зони відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


НИК

10 липня 2021, 17:15

А ГДЕ ВЫШИВАНКИ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися