Київські плавці оцінили інсталяцію Merman (ФОТО)

Кандидати в майстри спорту з плавання відвідали експозицію біля Арки Дружби народів

У Києві кандидати в майстри спорту з плавання відвідали експозицію біля Арки Дружби народів і позитивно оцінили інсталяцію Merman. Про це заявила директор Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації (КМДА) Юлія Хан, передають "Коментарі".

"Merman є справжньою українською перемогою і може служити мотивацією нашим молодим спортсменам, які, впевнена, обов'язково принесуть Україні не одну спортивну перемогу", - вважає директор Департаменту молоді та спорту КМДА.

Головна ідея проєкту Merman - всі перешкоди у житті кожної людини можна подолати. Автори інсталяції закликають глядачів не здаватися і завжди триматися на плаву.

Експозицію Merman можна побачити біля Арки дружби народів до 12 липня. Інсталяція буде брати участь у фестивалі Burning Man в США. Цей захід починається в штаті Невада щорічно в останній понеділок серпня і триває вісім днів.

Нагадаємо, у Києві вирішили демонтувати пам'ятник , встановлений на честь дружби столиці України і Москви. Відповідне рішення через численні звернення киян підтримали депутати Київської міської ради.

Пам'ятний знак на честь дружби міст Києва і Москви встановлений у сквері на вулиці Маршала Якубовського. Споруда знаходиться на балансі комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Голосіївського району столиці.

Крім того, у Києві в сквері Небесної сотні встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил, зменшує шум, а ще - на ньому зручно сидіти. На екологічної конструкції розміщено кілька видів моху. У цій локації знаходиться лава, де в прохолоді рослин можна відпочити у спеку.

Подібні конструкції вперше з'явилися в Європі, зокрема - у Лондоні, Берліні та Осло. Одна така локація може очищати повітря протягом року, замінюючи 275 дерев.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Співочому парку Києва створили об'ємні фігури диких тварин. Для цього на металевих конструкціях і деревах використовували понад 500 тисяч квітів-однорічників. Дикі тварини створені з таких квітів як альтернатери, цинерарія, бегонія, колеус, петунія, сурфінія і сальвія. Виставка "Дикі тварини" триватиме до 1 серпня.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися