У Києві розпочали реставрацію Національної музичної академії (ФОТО)

Подробиці розповів міністр культури та інформаційної політики України

У Києві розпочали перший етап реставрації Національної музичної академії України імені Чайковського. Про це розповів очільник Міністерства культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко провів інспекцію у Національній музичній академії України імені Чайковського, щоб перевірити, як виконується національна програма "Велика реставрація" у центрі Києва.

Він нагадав, що під навчальний корпус консерваторії в Києві після Другої світової війни реконструювали колишній готель "Континенталь", розташований на вулиці архітектора Городецького. У 1955-1958 роках до нього зі сторони нинішнього Майдану прибудували корпус Оперної студії з концертним залом.

"Тому проведення реставрації академії відбувається вперше за 63 роки. За нашим планом до дня Незалежності закінчать облаштовувати зовнішню частину оперної студії академії зі сторони Майдану Незалежності", — повідомив Ткаченко.

picture

Міністр культури уточнив, що на цьому об’єкті проведуть реставрацію арок, колон, капітелів, карнизів, балясинів, перил, а також верхньої частини східчастого цоколю та внутрішнього фасаду. З осені у Національній музичній академії України імені Чайковського розпочнуть міняти інженерні та каналізаційні комунікації, додав очільник Мінкульту.

Нагадаємо, у Національному заповіднику "Софія Київська" тривають роботи з відновлення інтер’єрів Консисторії. Наразі цей об’єкт облаштовують під адміністративні приміщення. Тут працюватимуть науковці та розмістять бібліотеку з читацькими залами.

У заповіднику "Софія Київська" завершують реставрацію частини приміщень колишньої Хлібної. Цей об’єкт пристосують під виставкові зали. Відкриють його в серпні виставкою робіт галицького скульптора Пінзеля та його учнів. Розпочали й підготовчі роботи реставраційного ремонту відмостків Софійського собору. На території заповідника "Софія Київська" також проводять реконструкцію громадської інклюзивної вбиральні та розпочинають роботи щодо створення інклюзивного інформаційного центру.

У столиці також триває реставрація Національного художнього музею України. Першу реставрацію в історії музею розпочали у 2018 році. З кінця ХІХ століття музей вже ставав на реконструкцію з 1967 року по 1972 рік, проте ніколи не реставрувався до літа 2018 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


вася

3 серпня 2021, 08:47

нпнап

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися