Як у Києві після пожежі виглядає костел Святого Миколая (ФОТО, ВІДЕО)

З’явилися кадри фасаду будівлі, зняті з висоти пташиного польоту

У Києві після пожежі у костелі Святого Миколая значних пошкоджень фасаду не видно. Відео наслідків пожежі, зняте з висоти пташиного польоту, оприлюднив блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

Костел Святого Миколая, побудований у неоготичному стилі архітектором Владиславом Городецьким, горів ввечері 3 вересня. Пожежа виникла на першому та другому поверхах органного залу. Вогонь також розповсюдився на покрівлю будівлі. Пожежу на площі 80 квадратних метрів гасили майже дві години десятки рятувальників.


Пожежа у костелі Святого Миколая сталася під час репетиції. За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження. Попередньою причиною пожежі вважають коротке замикання в органі. Для встановлення усіх обставин надзвичайної події призначили низку експертиз. Кінцевий висновок експерти мають дати протягом тижня.

У Костелі Святого Миколая вогонь пошкодив внутрішнє оздоблення будівлі та зруйнував унікальний орган. На реставрацію храму українські бізнесмени лише за добу зібрали понад 23 мільйонів гривень. За словами міністра культури Олександра Ткаченка, відновлювальні роботи у костелі Святого Миколая обійдуться у десятки мільйонів гривень, але точна сума поки що невідома. Унікальний орган вогонь знищив, його відновити вже не вийде. Світлини приміщень костелу Святого Миколая після пожежі оприлюднили у Державній службі з надзвичайних ситуацій України у Києві. 

Читайте також, що під Києвом на цукровому заводі стався паровий вибух, від якого постраждали кілька людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися