Помер творець київської «літаючої тарілки»

На 93-му році життя перестало битися серце відомого українського художника й архітектора Флоріана Юр'єва. Він є творцем київської "літаючої тарілки", розташованої на Либідській площі та автором столичного герба.

Трагічну новину повідомили в Національному художньому музеї України. Відомо, що Флоріан помер в колі близьких людей, але причина смерті не повідомляється.

У музеї відзначили, що це для всіх велика втрата, оскільки Флоріан був винятковим багатогранним художником, новатором, чия робота, зокрема, додала на карту Києва одні з найцікавіших прикладів архітектури модернізму.

Архітектор є автором "літаючої тарілки", яка була побудована в Києві в 1971 році, як Інститут науково-технічної та економічної інформації. Форма тарілки - не тільки естетична особливість, вона розв'язує проблему занадто вузької території, відведеної під забудову. Юр'єв в прямому сенсі підняв об'єкт в повітря, залишивши місце для пішоходів.

Також Флоріан разом з Борисом Довганем створив герб столиці 1966-1995 років, на якому зображений лист каштана.

Відомо, що український архітектор народився в Сибіру і відомий не тільки у сфері образотворчого мистецтва та архітектури, а і як мистецтвознавець, громадський діяч, композитор, майстер-художник скрипкових музичних інструментів.

Нагадаємо, що в Києві встановлять пам'ятник борщу. Таким чином київська влада сприятиме популяризації гастротуризму.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці викрили схему привласнення грошей з реставрації пам'яток архітектури керівництвом комунального підприємства Київської міської державної адміністрації (КМДА).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися