У Бабиному Яру будують музей у вигляді кургану (ФОТО)

В основу моделі лягли історичні матеріали

У Києві почали зводити перший музейний простір в Бабиному Яру, який матиме назву "Курган". Про це розповів генеральний директор благодійного фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" Максим Яковер, передають "Коментарі".

Мета нового музейного простору "Курган" — показати відвідувачам події у Бабиному Яру 29-30 вересня 1941 року. У ці дні у людей, яких вели на смерть, відбирали речі та роздягали перед розстрілом. В основу моделі музею лягли історичні матеріали, зібрані українськими та міжнародними істориками та дослідниками, повідомив керівник Меморіалу Голокосту "Бабин Яр" Максим Яковер.

За його словами, фахівцям вдалося відтворити ландшафт Бабиного Яру в різні періоди та детально промоделювати низку ключових локацій, які допоможуть реконструювати ключові події історії трагедії. Музей "Курган" буде створений із металу та каменю. Конструкція асиметричної форми покаже Бабин Яр у масштабі 1:50. Його діаметр складає 24 метри, висота — 12 метрів, а ширина й довжина сягатимуть 80 метрів.

Над створенням музейного простору "Курган" працює команда фахівців з усього світу та співробітники Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Завершити зведення музею-кургану планують цього року.

Нагадаємо, експерти з'ясували, що лише 55% опитаних з усієї України знають, що Бабин Яр знаходиться в Києві, ще 26% зізналися, що їм невідомо, де це, йдеться в звіті про результати опитування громадської думки про пам'ять загиблих у результаті злочинів нацистського і радянського тоталітарних режимів під час Другої світової війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національному музеї Голодомору-геноциду у Києві відкрили оновлену Залу пам’яті. Тут можна побачити нові експонати, які є доказом злочину радянської влади проти народу України. Окрім того, у музеї вперше експонують листи іноземного інженера Джері Бермана, який у 1932-1933 роках став свідком винищення українського народу на Донбасі.

Читайте також, що у Києві триває реставрація Національного художнього музею України.

Читайте также