Книжковий ринок "Петрівка" зносити не будуть

ТРЦ на місці ринку "Петрівка" будувати не будуть

Скандал зі знесенням знаменитого київського книжкового ринку "Петрівка", мабуть, завершено. Принаймні, будівництво торгового центру, який передбачав знесення однієї з визначних пам'яток столиці, не планується. Про це заявили в київській мерії.

Так, мер Віталій Кличко заявив, що будувати ТРЦ на місці торгових рядів поки що не планують.

"Ми вивчили документи. За даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою: проспект Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці. Цільове призначення земельних ділянок – для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу. Орендар – ТОВ "Книжковий ринок". Також детального плану території в межах вулиць Вербовій, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту, Набережно-Рибальській, залізничних шляхів на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ у відповідності з цільовим призначенням земельних ділянок", - заявив Кличко на зустрічі з представниками книжкового ринку.

Нагадаємо, що раніше представники книжкового ринку повідомили про переселення їх на місце в районі ангарів на станції метро "Лісова". Їм нібито оголосили, що "ринок закривається, а на його місце приїдуть бульдозери нових власників земельної ділянки".

Згідно з інформацією мера, електронна база документообігу департаменту архітектури показує, що на ці ділянки містобудівні умови та обмеження не надавалися, тому влада буде з'ясовувати, "хто і навіщо підбурює людей".

Тим часом портал "Коментарі" опублікував інформацію про те, що в Києві послабили карантин. Що тепер можна киянам і гостям столиці читайте тут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися