У Києві анонсували прем’єру вистави про гібридну війну

Учасникам бойових дій на Донбасі та Революції Гідності відвідування заходу безплатне

У Києві анонсували прем’єру вистави театру української традиції "Дзеркало" про гібридну війну під назвою "Блокпост Україна". Про це розповіли у Дніпровській райдержадміністрації, передають "Коментарі".

У Дніпровській РДА зазначили, що ця вистава театру української традиції "Дзеркало" є посланням до кожного небайдужого серця. Глядачам обіцяють, що видовище захоплює несамовитою акторською енергією та викликає зворотний зв'язок і гасло — "Слава Україні! Героям Слава!"

Долі героїв вистави "Блокпост Україна" ніби огорнуті рушником, вишитим червоними та чорними нитками: "Червоне — то любов, а чорне — то журба".

"Ніби на березі ріки, що віддаляє цей світ від того, життя від смерті, зібралися під старою шовковицею хлопці-вояки. Грім "Градів" кличе їх на фронт, а українські чорнобриві дівчата в купальських віночках охоплюють їх полум’ям любові. Червоне і чорне. Схід і захід. Вони дивляться один одному в очі з двох сторін фронту крізь оптичні приціли своїх гвинтівок. І раптом серед ненависті й полум’я боєць бачить, що той ворог – такий самий як він, ніби відбиток у дзеркалі, подібний до нього. Закляті вороги сходяться на нейтральній землі та, спілкуючись про любов і смерть, футбол і пиво, раптом розуміють абсурдність війни", — анонсували виставу "Блокпост Україна" у Дніпровській РДА.

Квитки для учасників Революції Гідності, учасників бойових дій на Донбасі (УБД) та їх сімей безплатні. Виставу про гібридну війну "Блокпост Україна" покажуть у Києві 7 жовтня у концертно-танцювальному залі "Ровесник" за адресою: вулиця Генерала Жмаченка, 3. Щоб отримати безоплатні квитки обов’язково треба зареєструватися за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Донбасі при перетині лінії зіткнення затримали колишнього топпосадовця держпідприємства "Київський бронетанковий завод". Чоловік переховувався на окупованій території з 2014 року. Його підозрюють у нанесенні 12 мільйонів гривень збитків державі через відмивання грошей на оборонних замовленнях.

Читайте також, як працюють кінотеатри Києва в умовах "жовтої" зони карантину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися