На Донбасі затримали експосадовця "Київського бронетанкового заводу"

Колишній працівник держпідприємства переховувався на окупованій території

На Донбасі при перетині лінії зіткнення затримали колишнього топпосадовця держпідприємства "Київський бронетанковий завод". Подробиці розповіли у пресцентрі Служби безпеки України, передають "Коментарі".

Затриманий чоловік обіймав керівну посаду на державному підприємстві "Київський бронетанковий завод" протягом 2014 року. За словами речника СБУ Артема Дехтяренка, він організував корупційну схему з привласнення коштів підприємства, які виділяли на модернізацію військової техніки.

"Зловмисник організував протиправний механізм привласнення коштів, виділених на модернізацію військової техніки. Для цього зареєстрував кілька фіктивних підприємств у різних регіонах України", — прокоментував речник СБУ.

Посадовець зареєстрував кілька фіктивних підприємств у Києві, Київській області та інших регіонах України. На рахунки цих фірм організатор схеми переказував кошти, призначені на виконання держзамовлення. Потім ці гроші переводилися у готівку. Модернізація військової техніки протягом півроку виконувалася або за завищеними тарифами, або взагалі не проводилася.

"Внаслідок майже піврічної протиправної діяльності посадовця державі заподіяно збитки у розмірі 12 мільйонів гривень", — повідомив про передні оцінки слідства Дехтяренко.

Наприкінці 2014 року, щоб уникнути покарання, посадовець столичного бронетанкового заводу втік на територію окупованого Донбасу. Українські спецслужби встановили його місце перебування. Чоловіка затримали під час перетину лінії розмежування з окупованою територією Луганської області на КПВВ "Станиця Луганська". Затриманого доставили до Дарницького районного суду, де йому обиратимуть міри запобіжного заходу. Експосадовцю вже оголосили підозру у привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах, та у службовому підробленні. Слідчі дії тривають, додали в СБУ.


Нагадаємо, Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів орієнтовною вартістю 5 мільярдів гривень. Арешт, накладений на державні підприємства, — це вимушений крок, щоб не допустити збитків бюджету України від незаконної приватизації, зазначили в СБУ. Усі 45 санаторних комплексів були незаконно виведені із державної власності торік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що начальника Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України та одного з посадовців органів місцевого самоврядування затримали під час одержання хабаря. Вони вимагали гроші з представника приватного підприємства за надання дозволу на передачу землі у Гостомелі Київської області під забудову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися