У Києві з'явилася антисміттєва арт-інсталяція (ФОТО)

У київському інноваційному парку UNIT.City, розташованому в Шевченківському районі, з'явилася арт-інсталяція з переробленого пластику. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook організація "Україна без сміття".

Відомо, що на створення інсталяції було потрібно близько 24 кілограм вторсировини. Конструкція була створена - від технічного завдання до монтажу - за максимально короткий термін - всього за 5 днів.

Інсталяція складається з 16 частин-трикутників, зроблених з контейнерів з маркуванням PP5. "Тобто все це -" реінкарновані "стаканчики з-під молочних продуктів і контейнерів для зберігання речей", - уточнили в організації.

Відзначається, що це перша антисміттєва арт-інсталяція, до створення якої долучилися активісти ГО "Україна без сміття". Разом з ними працювала команда Merman Art, яка виграла грант на створення інсталяції для Burning Man Project 2022.

Нагадаємо, що сміттєвий полігон, розташований в селі Старі Петрівці на Київщині, розрісся до критичних масштабів. Глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований розповів, що площа звалища, яка становить 5 га, за фактом вже досягає 20 га, тобто в чотири рази перевищує дозволену норму. Побутові відходи почали скидати на територію, не призначену для поховання сміття.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що центрі столиці з'явилася квіткова інсталяція "Я люблю Україну". Для створення цієї експозиції столичні комунальники висадили 39 тисяч квітів. Композицію прикрашають різнокольорові бегонії, колеус, альтернатери й інші квіти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися