Під Києвом утворилося звалище, катастрофічних розмірів (ФОТО)

Сміттєвий полігон, розташований у селі Старі Петрівці Київської області, розрісся до критичних масштабів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Чиновник зазначив, що площа звалища, яке становить 5 га, за фактом вже сягає 20 га, тобто в чотири рази перевищує дозволену норму. Побутові відходи почали скидати на територію, не призначену для поховання сміття.

На полігон викликали інспекторів ДЕІ, які зафіксували низку порушень правил експлуатації земельної ділянки та оцінили завдані збитки на суму близько 55 мільйонів гривень. За фактом засмічення непризначених для поховання земель порушили два кримінальні провадження.

У Держекоінспекції також зазначили, що випадки масштабного засмічення територій в Україні є далеко не рідкістю. Близько третини всіх полігонів працюють із недотриманням екологічних вимог.

Андрій Мальований розповів, що основною причиною проблеми є небажання громад розвивати інфраструктуру, зокрема, не розробляються схеми санітарного очищення, а це не дозволяє встановити певні правила управління відходами. В результаті сміття вивозять недобросовісні компанії, які викидають його не на спеціально відведених для цього місцях, а на вільних ділянках, утворюючи несанкціоновані звалища.

Нагадаємо, що у Солом'янському районі української столиці, біля знаменитого ринку "Залізничний" на вулиці Кудряшова влаштували звалище сміття, на яке скаржаться місцеві жителі.

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що у столиці просто серед житлових будинків виявили звалище автомобільних шин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянин

30 вересня 2021, 09:04

"Вызвали инспекора ГЭИ" - а они сами только в кабинетах сидят и проедают наши деньги?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися