У Києві відкрили галерею протестного мистецтва (ФОТО)

Вхід на експозицію вільний

У Києві у Національному музеї Революції Гідності відкрили галерею протестного мистецтва та першу виставку в ній під назвою "Мистецький Барбакан. Ретроспекція". Про це інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення організаторів експозиції.

Мотивами виставки "Мистецький Барбакан" організатори називають створену митцями локацію часів протестів на Майдані Незалежності у Києві. Експозицію відкрили напередодні Дня Революції Гідності та Свободи. Куратори виставки намагаються відтворити атмосферу протестного руху на Майдані Незалежності.

За словами заступниці генерального директора Національного музею Революції Гідності  Ольги Сало, експозиція "Мистецький Барбакан" про те, як митці стали частиною протестного руху. Виставка триватиме до 20 лютого. Експозиція розташована на вулиці Липська, 16. Відвідати музей можна з середи по п’ятницю з 11:00 до 19:00, а також у вихідні з 11:00 до 17:00. Вхід до музею — вільний. Експозиція не працює лише у понеділок та вівторок.

У День Гідності та Свободи у Києві відбувся марш та акції протесту з вимогою до голови держави Володимира Зеленського звільнити керівника Офісу президента України Андрія Єрмака через оприлюднені факти щодо зриву спецоперації по затриманню учасників приватної військової компанії (ПВК) Вагнера.

Мер Києва Віталій Кличко вимогу суспільства прокоментував. Очільник столиці вважає, що українці мають право вимагати відповідей від президента України, а влада повинна звітувати перед громадянами. Кличко також зробив прогноз, чи буде новий Майдан у країні через "вагнергейт".

Нагадаємо, в Україні та у столиці 21 листопада відзначали День Гідності та Свободи. З цією пам’ятною датою українців привітав мер Києва Віталій Кличко. Він переконаний, що всі виклики і випробування буде подолано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися