У центрі Києва показали мальовану історію Майдану (ФОТО)

Експозицію відкрили просто неба

У Києві на Майдані Незалежності відкрили вуличну виставку під назвою "Мальована історія Майдану". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

На експозиції можна побачити графічний роман українського ілюстратора Саши Ком'яхова. Митець демонструє сюжет, вплетений у документальну графіку. Герої роману проходять через випробування, які довелось подолати тисячам учасників Революції Гідності на Майдані.

Автор експозицій втілив у картини обставини, у які потрапляли протестувальники, архітектуру наметового містечка та сотні деталей часів Майдану. "Через історію київської сім’ї виставка розповідає про ключові етапи Революції Гідності. Анотації з історичними екскурсами та фактами, хронологія подій, ілюстративний супровід дозволять зануритись у контекст Майдану, краще зрозуміти хід його історії", — повідомляють організатори.

Відвідати експозицію, яка працює просто неба, можна буде протягом року.

У День Гідності та Свободи у Києві відбувся марш та акції протесту з вимогою до голови держави Володимира Зеленського звільнити керівника Офісу президента України Андрія Єрмака через оприлюднені факти щодо зриву спецоперації по затриманню учасників приватної військової компанії (ПВК) Вагнера.

Мер Києва Віталій Кличко вимогу суспільства прокоментував. Очільник столиці вважає, що українці мають право вимагати відповідей від президента України, а влада повинна звітувати перед громадянами. Кличко також зробив прогноз, чи буде новий Майдан у країні через "вагнергейт".

Нагадаємо, в Україні та у столиці 21 листопада відзначали День Гідності та Свободи. З цією пам’ятною датою українців привітав мер Києва Віталій Кличко. Він переконаний, що всі виклики і випробування буде подолано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися