У Києві кінотеатр "Братислава" перетворять на артпростір

Проєкт оновленого культурного центру обговорили з громадськістю

У кінотеатрі "Братислава" відбулося обговорення концепції та стратегії розвитку культурного центру. Про це розповіла директорка Департаменту культури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Яна Барінова, передають "Коментарі".

За її словами, концепцію створення та розвитку нового культурного простору обговорили у кінотеатрі "Братислава". У діалозі з громадськістю столична влада намагається знайти концепцію, яка буде очікуваною і корисною людям, зазначила Барінова.

Під час обговорення представили проєкт оновленого простору артцентру "Братислава". Його планують зробити багатофункціональним та інклюзивним простором, повідомила головна адміністраторка кінотеатру "Братислава" Марина Вільк.

"Кожна зала центру може використовуватися відповідно до запитів студій і бути доступною для людей з будь-якими потребами. Важливо, щоб культура була доступною для всіх, тому одна з основних цілей — зробити культурний центр ефективною точкою перетину культури, громади та державних інституцій", — сказала Марина Вільк під час презентації.

Учасники події обговорили пропозиції та проблемні питання за принципом "відкритого мікрофону".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичний кінотеатр "Київ" знаходиться в аварійному стані. Заклад зачинили у січні 2020 року за рішенням суду. Роботу кінотеатру "Київ" повністю зупинили до усунення виявлених порушень. Двері закладу опечатали, а приміщення відімкнули від електроенергії. Дивіться, як кінотеатр "Київ" виглядає зараз.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва планують знести єдиний кінотеатр "Загреб", проте досі невідомо, що побудують на цій території потім. Тим часом комунальне підприємство "Київкінофільм" оголосило тендер на реконструкцію кінотеатру "Київська Русь". Очікувана вартість проєкту становить понад 291 мільйон гривень.

Читайте також, мер Києва Віталій Кличко розповів, коли відкриють кінотеатр "Київ".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися