Кінотеатр "Київ" визнали аварійним: у якому стані він зараз (ФОТО)

У столичній мерії пояснили, чому заклад зачинений

Столичний кінотеатр "Київ" зачинили у січні 2020 року за рішенням суду, тому що споруду визнали аварійною. Про це розповіли у Київській державній міській адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, роботу кінотеатру "Київ" повністю зупинили до усунення виявлених порушень. Двері закладу опечатали, а приміщення відімкнули від електроенергії. Серед виявлених 48 порушень придатності будівлі — немає мовного сповіщення про пожежу, евакуаційні виходи не відповідають нормам, відсутні системи димовидалення, а система внутрішнього протипожежного водопостачання у неробочому стані.

Представники Державної служби з надзвичайних ситуацій України склали щодо виявлених порушень акт та припис. Ці документи розглядали в Окружному адміністративному суді Києва у січні 2020 року, пояснили у КМДА. Після чого кінотеатр "Київ" зачинили. Зараз приміщення закладу також не відповідають вимогам пожежної та техногенної безпеки.

У мерії Києва оприлюднили світлини з реальним станом будівлі. Так у КМДА відреагували на інформацію Київської міської прокуратури щодо оголошення підозри керівництву Департаменту комунальної власності, а також директору КП "Київкінофільм" у службовій недбалості. Зокрема, у столичній прокуратурі заявили, що за висновком експертизи приміщення кінотеатру "Київ" повністю придатне для організації кінопоказів. В мерії столиці вважають такі заяви такими, що "викликають питання до кваліфікації експертів, які проводили дослідження й визнали придатність приміщень кінотеатру "Київ"" для організації показів кіно".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва планують знести єдиний кінотеатр "Загреб", проте досі невідомо, що побудують на цій території потім.

Нагадаємо, комунальне підприємство "Київкінофільм" оголосило тендер на реконструкцію кінотеатру "Київська Русь". Очікувана вартість проекту становить понад 291 мільйонів гривень.

Читайте також, мер Києва Віталій Кличко розповів, коли відкриють кінотеатр "Київ".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Марія

29 листопада 2021, 09:20

Розграбували, суки, все, до цурки. От вам і приватні орендарі. А це ж історична будівля! Яка архітектура! Невже ніхто не зможе зупинити цю вакханалію?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися