У Києві за майже 290 мільйонів гривень відремонтують кінотеатр

На що витратять такі гроші

У Києві обрали підрядника для капітального ремонту кінотеатру "Київська Русь". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на результати проведеного тендеру, оприлюднені у системі закупівель Prozorro.

Замовником реконструкції кінотеатру "Київська Русь" є комунальне підприємство "Київкінофільм". Переможцем аукціону визнали товариство з обмеженою відповідальністю "Ж.О.К." Цей підрядник готовий виконати капітальний ремонт за понад 287,7 мільйонів гривень.

Кінотеатр "Київська Русь" розташований на вулиці Січових Стрільців, 93, поблизу станції метро "Лук’янівська". Капітальний ремонт розважального закладу мають виконати до кінця 2022 року.

Серед замовлених робіт — внутрішній ремонт приміщень, оновлення інженерних мереж — водопостачання, каналізації, опалення, вентиляції та електропостачання. Також у кінотеатрі мають з’явитися нові меблі. Фасад, підлогу та дах повинні утеплити, а на прилеглій території зробити зону відпочинку з Wi-Fi та можливістю проводити арт-трансляції. Окрім того, замовлення стосується створення нової парковки на сто автомобілів, нових кінозали та конференц-залу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відбулося обговорення концепції та стратегії розвитку культурного центру. Під час обговорення представили проєкт оновленого артцентру "Братислава". Його планують зробити багатофункціональним та інклюзивним культурним простором на базі однойменного кінотеатру.

Нагадаємо, Київ став майданчиком для зйомок фільму від найкасовішого режисера Індії. Обличчям промо-кампанії індійського блокбастеру став Маріїнський палац. У фільмуванні сцени біля Маріїнського палацу взяли участь триста акторів масовки та понад пів сотні танцівників. Прем’єра фільму про історію двох індійських революціонерів та їхні подорожі відбудеться 7 січня 2022 року. А у  Голосіївському районі Києва планують знести єдиний кінотеатр "Загреб", проте досі невідомо, що побудують на цій території потім.

Читайте також, мер Києва Віталій Кличко розповів, коли відкриють кінотеатр "Київ".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Коля

10 грудня 2021, 10:26

190 миллионов уйдёт в карман кличка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися