У Києві музей запрошує дізнатися про традиції українських розваг

Організатори обіцяють, що цікаво буде як дорослим, так і дітям

У Києві Музей Івана Гончара запрошує дізнатися про незвичну екстремальну карусель та інші зимові розваги у віртуальному майнкрафтівському світі зимового містечка в курсі "Знай свою Україну". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

Один з видів зимового екстриму — це фургало, або ж хургало. Ця карусель на льоду могла набувати швидкості до 100 км на годину. Силу і швидкість надавали самі гравці.

Зазначається, що коли зими в Україні були морозяними, річки й ставки промерзали аж на півметра. У цій крижаній товщі прорубували ополонку і вставляли туди дерев’яну колоду, вганяючи її аж у дно ставка. За ніч колода щільно примерзала. До колоди кріпили колесо від возу на осі, а до нього – міцну жердину-важіль. З тоншого боку до важеля кріпили санчата, за товщий тримався той (або ті), хто розкручував хургало.

Інший спосіб зробити карусель — до колеса стромляли міцні дрючки, до яких прив’язували санчата. Діти по черзі крутили колесо і кружляли в санках по кризі. Родини з дітьми запрошують роздивитися цей механізм у віртуальному зимовому містечку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території "ВДНГ" відкрили святкову зимову оранжерею. До новорічних і різдвяних свят оранжерею перетворили на магічний скляний будинок. Будівлю та приміщення прикрашають святкові декорації та чарівні герої, а у приміщенні виставкової зали працює теплий бар.

Ще одне з найцікавіших місць для зимових розваг та відпочинку знаходиться в Обухівському районі Київської області. У селі Копачів можна відвідати "Парк Київська Русь". Тут дорослі та діти зможуть долучитися до давніх слов'янських зимових забав.

Читайте також, де у Києві можна зустріти Різдво під звуки джазу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися