У столиці відкриється виставка картин із нічними пейзажами

Що відомо про новий виставковий проєкт

Національний музей "Київська картинна галерея" до 100-річного ювілею анонсував відкриття міжмузейного виставкового проєкту Анатолія Криволапа під назвою "Ніч… Відбиток часу". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

Головною темою експозиції у Київській картинній галереї став нічний пейзаж у творчості українських художників XIX, XX та XXI століть. Відвідувачі виставки побачать живопис та графіку у картинах Тараса Шевченка, Архипа Куїнджі, Миколи Глущенка, Анатолія Криволапа та інших митців.

На виставці зібрали твори з колекцій кількох музеїв і приватних колекцій. Організатори експозиції зазначають, що тема нічних пейзажів мало представлена в історії українського живопису. Метою творчого проєкту є намір показати палітру нічного пейзажу за останні 300 років. На виставці можна буде зміну технічних засобів живопису, оцінити інтелектуальні й емоційні уподобання поколінь митців різних часів, а також прослідкувати нюанси нічного освітлення. Експозиція розпочне свою роботу з 19 січня та триватиме до 14 лютого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області можна поринути у світ крафтового сиру за кількома захопливими гастрономічними туристичними маршрутами. У регіоні можна відвідати кілька дивовижних локацій, де виготовляють найякісніші натуральні сири з козиного та коров’ячого молока. На козиних фермах цікаво подивитися на тваринок, поринути у деталі справи сироварів і скуштувати найсмачніші сири.

Нагадаємо, у Києві у Музеї української діаспори до кінця січня триватиме виставка "Казки мандрівниці Емми". Кожна картина художниці оповита казкою, яка не залишить байдужих ані дітей, ані дорослих. А під Києвом відкрили неймовірний парк для зимового відпочинку та розваг. Нова локація розташована у селі Хотянівка у Вишгородському районі Київської області. Подробиці — у нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися